top of page

Leerling v/d maand: Sibren (18) - Gitaar/Zang

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2023


Sibren is 18 jaar oud en speelt nu iets meer dan een jaar gitaar. Daarnaast is hij recent begonnen met het volgen van zanglessen. Ik speel voornamelijk akoestisch gitaar, maar ben van plan om binnenkort ook elektrisch te gaan spelen. Soms oefen ik al wat op die van mijn broertje! Het leukste liedje dat hij kan spelen vindt hij zelf 'My Sweet Lord van George Harrison'. Daar heb ik ook het meeste plezier in, omdat ik die nu waarschijnlijk het beste kan. Maar zijn grote voorbeeld is toch echt Paul McCartney is op muzikaal gebied. Door zijn gevoel voor melodie, en omdat hij nooit is gestopt om zijn talent te ontwikkelen en zelfs nu nog met zijn leeftijd de huidige muziekscéne aan het verkennen is. Ik treed momenteel zelf nog niet op. Het lijkt me zeker wel leuk maar dan wil ik eerst een stuk steviger in mijn schoenen staan qua zangniveau.


“Hoewel ik na pas een jaar nog lang niet zo goed ben als ik uiteindelijk hoop te zijn, merk ik nu al hoe leuk het is om je gewoon te kunnen uiten met behulp van muziek. Net zoals je sneller geneigd bent om naar iets met een sombere ondertoon te luisteren als je een slechte dag hebt, doe ik dat ook met gitaar spelen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor als je een goed humeur hebt. Ook werkt het soms therapeutisch om verzonken in gedachten gewoon wat akkoorden te strummen!


Door te zingen kun je je gevoel kwijt op een manier waarop je dat normaal gesproken niet kan. De woorden en de toon waarop je zingt dient als een vehikel voor je gemoedstoestand. Verder voel ik me al snel geïnspireerd als ik naar muziek luister en is er niks zo fijn als dit na te kunnen zingen! Het werken aan een vaardigheid doet me gewoon erg goed, want verbetering zien in iets wat je graag doet is een ongeëvenaard gevoel."


Wat wil je graag verbeteren?

In principe is dit teveel om op te noemen maar om het een beetje kortere termijn te houden zou ik graag mijn (barré) akkoorden verder willen perfectioneren zodat ik meer vrijheid heb om wat extra's toe te voegen aan het nummer om het wat minder vlak en standaard te laten klinken. Uiteindelijk is er eigenlijk niks wat ik niet wil leren maar dat kost nou eenmaal tijd dus we gaan er fijn mee door!


Qua zang ook zoveel mogelijk, maar specifiek 'belting' lijkt me een hele gave techniek om onder de knie te krijgen zodat ik mijn zang een stuk meer kracht te kunnen geven! In de nabije toekomst wil ik echter gewoon nog wat meer controle over mijn stem uit kunnen oefenen zodat ik wat meer speling erin heb en het wat meer kleur kan geven.


Wat vind je fijn aan de lessen bij Plug & Play?

Er wordt veel rekening gehouden met je eigen muzieksmaak. Ik heb nog nooit een les gehad waar we iets speelden wat me totaal niet trok. Dit maakt het natuurlijk een stuk leuker om te oefenen! Ook is de persoonlijke aandacht heel fijn. Er zal altijd geluisterd worden naar wat je zelf wilt leren in plaats van dat je iets voorgeschoteld krijgt.


De drijfveer om jezelf te blijven ontwikkelen is hoog omdat je altijd tegemoet wordt gekomen met, in het geval van zangles, nummers die je zelf ook leuk vindt. Vaak kun je ze zelfs kiezen als je docent denkt dat het niet te hoog gegrepen is. Dat maakt het veel leuker dan als je iets moeten waar je zelf niet eens graag naar zou luisteren. Ook wordt er heel erg naar ieder persoon individueel gekeken. Iedereen zijn stem is natuurlijk anders en loopt tegen andere valkuilen aan. Hier wordt altijd heel erg goed rekening mee gehouden!


Dit zegt Muziekschool Plug & Play over Sibren:

Sibren is een jongen met aanleg voor muziek maken. Hij pikt zaken heel snel op en is altijd erg enthousiast. Daarnaast probeert hij altijd heel veel interessante vragen te stellen tijdens de les. Hij doet goed zijn best en kan al een aantal hele vette songs spelen. Daarnaast is altijd gezellig in de les en hij is erg leergierig. Blijf zo doorgaan Sibren!

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page