top of page
Book of Chords

Ontdek de geheimen van muziek!

Beginner Muziektheorie Cursus

Muziek kun je het simpelst beschrijven als ‘georganiseerd geluid’. Het doel van muziektheorie is het ontdekken en begrijpen van de methodes die worden gebruikt voor het organiseren van geluiden. Door middel van deze cursus ga je muziek beter begrijpen en er zodoende meer plezier aan beleven. Je ontdekt dat muziek geen geheimen kent en dat je zelf prima in staat bent een mooi nummer te schrijven of een goede solo te improviseren. 

MUZIEK IS EEN TAAL

Muziek is als een taal, en de theorie – zoals grammatica – helpt je om deze taal beter te begrijpen, beheersen, creëren en ontwikkelen. Het helpt je om te begrijpen hoe een muziekstuk of liedje in elkaar zit. Het zorgt ervoor dat je sneller thuis bent in een bepaalde stijl of vorm, en het geeft je de vrijheid om bijvoorbeeld te improviseren.

WAT LEER JE?

In deze cursus leer je op een overzichtelijke en moderne manier de theoretische basis van muziek. Er wordt tijdens de lessen veel naar muziek geluisterd. Deze wordt vervolgens inzichtelijk gemaakt met de geleerde theorie. Van toonladders tot aan intervallen en akkoorden, het komt allemaal aan bod. Bovendien heb je geen voorkennis nodig om te starten aan deze cursus.

KOSTEN / WANNEER

De kosten zijn €120,- tot 21 jaar en €145,- vanaf 21 jaar. (btw plichtig)


Hiervoor krijg je:
–  8 lessen van 1 uur in groepsverband

(3-4 deelnemers per groep)
–  Lesmateriaal

Wanneer: 8 weken op maandag, woensdag of vrijdag avond van 19:00-20:00 uur, startdatum (in overleg) bij voldoende aanmeldingen.

DE MUZIEKTHEORIE DOCENT VAN MUZIEKSCHOOL PLUG & PLAY

DSC08163 kopie.JPG

Lucas Steenvoorden

Muziektheorie docent

Lucas Steenvoorden is een gepassio-neerde muzikant en al meer dan 10 jaar bezig met muziek. In 2018 heeft hij de opleiding ‘Muzikant’ (Conservatorium) afgerond aan...

8 WEEKSE CURSUS VAN

1 UUR VOOR SLECHTS *€120,-

*vanaf 21 jaar €145,- (btw-plichtig)

AANMELDEN

Bedankt voor je aanmelding!

Je ontvangt een mail met een bevestiging van je inschrijving.

AANMEDEN THEORIE CURSUS
bottom of page